veelgestelde vragen

vlag Groot Brittanië

 

VOOR DE MASSAGE

Hoe bereid ik me voor op een massage?

Je hoeft je niet speciaal voor te bereiden op een massage, maar het is heerlijk om een douche te nemen of in bad te gaan voordat je naar de massageafspraak komt. Er is geen douchegelegenheid bij ‘A Touch of Dutch’. Desalniettemin wordt hygiene op prijs gesteld.

Kan ik eten of drinken voor de massage?

Je kunt voor je massage gerust een lichte maaltijd nemen als je dat wilt, maar hou het beperkt, laten we zeggen tot zo’n twee uur voor je afspraak. Personen onder invloed van drank of drugs worden niet gemasseerd. Het is aan te raden om na de massage veel water te drinken.

Moet ik me helemaal uitkleden?

Dat hoeft niet, maar is wel het gemakkelijkst. We hebben grote zachte handdoeken beschikbaar waar je onder kunt liggen. Als je een handdoek gebruikt, zal je masseur telkens het gedeelte van het lichaam vrijmaken, dat op dat moment gemasseerd wordt.
Als je kleding hebt aangehouden zal om de kleding heen worden gewerkt.
Naakt is natuurlijk ook prima, de kamer en de tafel zijn verwarmd en ook van het gemasseerd worden word je warm. Mocht je het toch nog koud krijgen, dan krijg je van je masseur alsnog een handdoek.

 

VERLOOP VAN EEN MASSAGE

Wat houdt een full body massage eigenlijk in?

Een massage van top tot teen omvat standaard de rug, de schouders, de nek, de armen, de handen, de benen, de voeten, de buik en het hoofd. Voor mannen is ook de borstkas inbegrepen. Als je een bepaald gedeelte juist wel of niet gemasseerd wilt hebben, kun je dit bij de massage aangeven. Variaties zijn bespreekbaar.

Kan ik ook praten tijdens de massage?

Ja hoor. Als je wilt praten, geen probleem. Het gaat erom dat je je prettig voelt. Het is ook prima als je niet praat. Het eerste gedeelte van de massage lig je op je buik met je hoofd op een hoofdsteun, dus spreken is hier lastiger. In sommige gevallen moet je wel iets zeggen: als de masseur iets doet wat niet goed voelt, moet je dat meteen laten weten. Als hij teveel of te weinig druk uitoefent, als je het te warm of te koud hebt, als de kamer te licht of te donker is, of wat dan ook. Als iets voor jou niet in orde is – direct melden!

Hoe zit het met muziek tijdens het masseren?

We bieden een selectie van muzieksoorten aan in de vorm van playlists. Muziek kan helpen om je tijdens een massage te ontspannen. Studies hebben aangetoond dat muziek met een ritme onder de 60 slagen per seconde een kalmerende en ontspannende werking op het lichaam hebben. Onze playlists zijn speciaal samengesteld voor jouw genot en ontspanning. Je kunt bij het maken van je afspraak al aangeven welke muzieksoort jouw voorkeur heeft.

 

MASSAGE EN GEZONDHEID

Ik heb gezondheidsklachten. Kan ik toch gemasseerd worden?

Bekijk allereerst de contra-indicaties om vast te stellen of massage in jouw geval een goed idee is.  Het is erg belangrijk om alle medisch relevante zaken met je masseur te bespreken, zodat hij eventueel de massagesessie kan aanpassen aan jouw specifieke situatie zonder schade aan te richten of pijn te doen. Het is ook van belang om eventuele allergieën aan te geven (bij voorkeur al bij het maken van je afspraak), zodat hier rekening mee wordt gehouden. In geval van twijfel neem je altijd eerst contact op met je behandelend arts of huisarts.

En als ik overgewicht heb of me schaam voor mijn lichaam?

We hebben in onze praktijk lichamen in alle maten en vormen gezien, van jong tot oud. We kijken nergens van op, en we zijn er niet om je op je uiterlijk te beoordelen. Als professionelen schenken we er genoegen in om je via massage een geweldige ervaring te bezorgen ongeacht leeftijd of gewicht, en we zijn er trots op om je te kunnen helpen om je goed te voelen.

Wat als ik een erectie krijg tijdens de massage?

Dat kan gebeuren. Sommige mannen laten zich er om die reden van weerhouden om zich te laten masseren, of ze kunnen zich daarom niet ontspannen. Je hoeft je er echter niet voor te schamen. Aanraking van het lichaam activeert het onwillekeurig zenuwstelsel, wat tot een gedeeltelijke of volledige erectie kan leiden. Je masseur maakt er in elk geval geen punt van.

Hoe voel ik me na een massage?

De meeste mensen voelen zich ontspannen. Sommigen voelen zich bevrijd van vermoeidheid of pijn van lang vastzittende spieren of herhaalde bewegingen. Na een tijdelijk ‘langzaam’ gevoel, hebben de meeste mensen meer energie, voelen zich fitter en ze kunnen dagenlang meer aan.

 

PRAKTISCHE ZAKEN

Hoe laat moet ik verschijnen op mijn afspraak?

10 tot 5 minuten voor de afgesproken tijd is prima. Je masseur legt kort uit hoe alles in z’n werk gaat, laat je de kamer zien en bespreekt je medische situatie en verwachtingen van de massage. Opmerking: Als je te laat komt, kan de massagetijd moeten worden ingekort tegen betaling van het volle tarief.

Doen jullie ook massages voor 10.00 uur of na 23.00 uur?

Ja hoor. Als we om 10.00 uur beschikbaar zijn, kun je ook verzoeken om de massage eerder te laten starten. Als we om 21.30 beschikbaar zijn, kan een massage van 60 minuten altijd ook om 22.00 uur starten. Verder hebben we regels om uitzonderingen te kunnen maken. Afwijkende aanvangstijden zijn soms mogelijk. Plaats je gewenste aanvangstijd onder ‘opmerkingen’ en we sturen je een bevestiging als het kan, of we laten je de (on)mogelijkheden weten.

Waar vindt de massage plaats?

Je massage vindt plaats in een warme, comfortabele, rustige kamer. Je ligt op een speciaal voor massage ontworpen verwarmde massagetafel. Je luistert naar de muziek, die je uitgezocht hebt, en er brandt een geurkaars. Bekijk hier de foto’s van onze massagepraktijk. Vergeet overigens niet om het geluid van je mobiele telefoon af te zetten. De praktijk bevindt zich op de 14e verdieping van ‘De Calypso’ in het centrum van Rotterdam.

Doen jullie ook massages aan huis of in een hotel?

Nee, we verzorgen alleen massages in onze eigen praktijk, omdat we dan de warme sfeer kunnen garanderen. Bovendien hebben we geen faciliteiten om onze spullen zoals o.a. de massagetafel te vervoeren.

Bieden jullie ook duo-massages aan?

De massageruimte is helaas te klein om twee tafels op te zetten.
Derhalve wordt een massage bij ons door één masseur aan één persoon tegelijk gegeven.
4-handenmassages verzorgen wij ook niet.

Wij komen met zijn tweeën en willen allebei een massage boeken. Hebben jullie een wachtruimte?

A Touch of Dutch heeft helaas geen wachtruimte, maar beneden in de hal van het gebouw zijn zithoeken waar je rustig plaats kunt nemen om te wachten. Verder bevindt zich in het gebouw ‘Bagels and Beans‘ (ingang om de hoek), waar je terecht kunt voor een kop koffie, een broodje, een krantje en gratis wifi terwijl je op je beurt wacht. Of als het weer het toelaat kun je een wandelingetje maken, bijvoorbeeld naar de beroemde Markthal.

Hoe zit het met mijn privacy?

Je email adres wordt slechts gebruikt om je een bevestiging van je afspraak met aanvullende informatie over o.a. de locatie te sturen. Verder sturen we je niets. Medische zaken die op een massage van invloed kunnen zijn, moeten gemeld worden voor aanvang van de massage, maar worden niet verder opgeslagen. Zie hiervoor ook contra-indicaties. Gegevens met betrekking tot de massages bij A Touch of Dutch zijn altijd vertrouwelijk.

 

OVER HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK  klik hier

 

EEN MASSAGE CADEAU GEVEN

Ik wil iemand een massage cadeau geven. Hoe regel ik dat?

Stuur ons een berichtje via het contactformulier en geef aan dat je een massage cadeau wilt geven.
De betaling regelen we via een betaalverzoek. Degene die de massage krijgt, hoeft dan niet meer af te rekenen na de massage.

 

CONTACT

Ik wil jullie graag bellen, maar vind geen telefoonnummer.

A Touch of Dutch is een kleine praktijk en we willen niet dat onze massages verstoord worden door rinkelende telefoons. Als je met ons wilt bellen omdat je vragen hebt over onze massages, geef dan je telefoonnummer per e-mail aan ons door, dan nemen we contact met je op. Afspraken kunnen alleen via het afsprakenformulier worden gemaakt, niet telefonisch.

 

Mijn vraag staat hier niet bij.

Stuur ons een mailtje en we helpen je graag verder.

maak een afspraak